ADANA / SEYHAN - Şengül-Kenan Şenbayrak İlkokulu

Nis

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü  ve Seyhan Belediyesince  hayata geçirilen” “ TRAFİK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELERİ” amacıyla ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine  eğitim çalışmaları planlandı. Gürselpaşa Mahallesinde bulunan Seyhan Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimlere devam edilmektedir.“Trafik Eğitimleri” projesi kapsamında Okulumuzdan seçilen yaklaşık 60 öğrenci teorik eğitimi ve uygulamalı trafik kuralları eğitimi aldılar.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve bağımsız yeni Türk Devleti’nin doğuşunun 104. yıl dönümü velilerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla okulumuzda  coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.

23 Nisan 2024 Salı günü okulumuzun bahçesinde saat 09:00’da başlayıp aynı gün saat 13.00’e kadar devam etti.

Nis

“Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.” demiş Mustafa Kemal Atatürk ve eklemiş; “Yarının doğası bugünden yaratılır.” Yarınları da çocuklarımızın oluşturduğu şüphesizdir ki, çocuklarımızı da sağlıklı yarınlar için eğitmenin en güzel yöntemlerinden biri oyundur.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI (MENDİL KAPMACA) TURNUVASI YAPILDI

Nis

Okçuluk Yarışmasında Okulumuzun 4/A Sınıfı Öğrencisi Tuna BÜTÜN Bölge Birincisi oldu.

Mrt

Okulumuzda teknoloji bağımlılığı ve obezitenin önüne geçmek amacıyla, farklı yaş gruplarındaki öğrenciler arasında  "mendil kapmaca",  ‘’ yakan top" gibi geleneksel oyunları tekrar canlandırma etkinlikleri düzenlenmiştir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından düzenlenen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında çeşitli etkinlikler, öğrencilerin Türkçe gelişimine de büyük katkı sağlanıyor.

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan ve öğrencilerin dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Okulumuzda farklı etkinliklerle verimli bir şekilde sürdürülüyor. Okulumuzda yapılan sözcük varlığımızı zenginleştirme çalışmaları; öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını sağlıyor. Öğrenciler Türkçe’nin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğreniyor; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfediyor. Proje doğrultusunda; Okulumuzun tüm öğrencileri "Sözlük kullanımı " ile 'Görsellerin sözlü anlatımı’’ çalışmaları yapıldı.

Şbt

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından Kahramanmaraşta  düzenlenen Okçuluk Yarışması'nda Okulumuzun 4/A Sınıfı Öğrencisi Tuna BÜTÜN katorisinde bölge ikincisi oldu.

Ock

Okulumuzun 2-F öğretmen ve öğrencileri sokak temizliğine dikkat çekmek için çevre temizliği yaptılar.

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlıyoruz. Yoğun ve yorucu bir okul döneminden sonra öğrencilerimiz, karnelerini alarak tatile girecekler. Dinlenmek, oyunlar oynamak, daha fazla kitap okumak için tatili iyi bir fırsat olarak değerlendirmeleri onların geleceklerine daha iyi ufuklar sağlayacaktır.

Ock

Meb, tarafından eğitimin tüm kademelerinde başlatılan  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmları okulumuzdada başladı.

Mustafa Kemal Atatürk Karma Resim Sergisi