ADANA / SEYHAN - Şengül-Kenan Şenbayrak İlkokulu

Trafik Çocuk Eğitim Parkı'nda İlkokul 4.Sınıf Öğrencilerimiz uygulamalı Trafik Eğitimine Katıldı...

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü  ve Seyhan Belediyesince  hayata geçirilen” “ TRAFİK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELERİ” amacıyla ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine  eğitim çalışmaları planlandı. Gürselpaşa Mahallesinde bulunan Seyhan Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimlere devam edilmektedir.“Trafik Eğitimleri” projesi kapsamında Okulumuzdan seçilen yaklaşık 60 öğrenci teorik eğitimi ve uygulamalı trafik kuralları eğitimi aldılar.

Öğrencilerin erken yaşta uygulamalı trafik eğitimi alması adına Seyhan Trafik Eğitim Parkı, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. “Trafik Eğitimi” projesi kapsamında, okulumuzun öğrencilerine Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Eğitim Şubesinin polis memurları tarafından önce teorik eğitimler verildi. Daha sonra öğrenciler, akülü araçlar ve pedallı bisikletlerle uygulamalı eğitim aldılar. Öğrencilere; trafik ışıkları, yaya geçitleri, üst geçitler, alt geçitler ve otobüs duraklarında uymaları gereken kurallarla ilgili eğitimler de verildi.

UYGULAMALI EĞİTİMLER, ÇOCUKLARIN ZİHNİNDE DAHA ÇOK YER EDİNİYOR

Verilen eğitimlerin öğrenciler açısından önemli olduğuna dikkat çeken Sınıf öğretmenleri Yücel YURDAER ve  Sınıf öğretmeni Şamil KOCAK  “Okulda işlemiş olduğumuz trafik dersi kapsamında bugün öğrencilerimizi uygulamalı eğitim almaları için Seyhan Belediyesi  Trafik Eğitim Parkı’na getirdik. Burada çocuklarımız okulda almış oldukları eğitimin yanı sıra teorik ve uygulamalı eğitimler aldılar. Çocuklarımız burada trafik kurallarını birebir uygulamalı olarak aldılar.  Her ne kadar sınıflarda biz teorik eğitim versek de pratikte eksik kalıyorlar. Bu tür uygulamalı eğitimler çocukların zihninde daha çok yer ediniyor. Gelecekte bu çocuklarımız şimdiden almış oldukları uygulamalı eğitimlerle trafik kurallarına daha çok dikkat edecekler ve trafik kazalarının önüne büyük oranda geçmiş olacaklar” şeklinde memnuniyetleri belirttiler.

VERİLEN BİLGİLERİ DİKKATLE DİNLEYİP, HAFIZALARINA KAYDEDİYORLAR

Uygulamalı eğitimlerin çocukların hafızasında daha çok yer edindiğini belirten okulumuzun Rehber Öğretmenimiz Özden KARACAN “4. sınıf öğrencilerimiz için trafik güvenliği dersini bugün Seyhan Belediyesi  Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı olarak tekrar ettik. Sınıfta trafik dersi işliyoruz fakat uygulamalı olarak pek verimli olmuyor. Burada verilen eğitim ile sınıflarda vermiş olduğumuz eğitim çok farklı. Çünkü burada her türlü trafik kuralları uygulamalı olarak görme imkânı buldular. Uygulamalı eğitim olunca da çocukların aklında daha çok yer ediniyor. Burada polis memuru arkadaşlarımız ve zabıta memuru arkadaşlarımız öğrencilerimize en güzel şekilde trafik kuralları hakkında uygulamalı eğitim vermeye gayret gösterdiler.   Öğrencilerimiz de verilen bilgileri dikkatle dinleyip, hafızalarına kaydediyorlar. Öğrencilerimiz buradan almış oldukları eğitimlerle gelecekte daha iyi bir sürücü olacaklardır. Daha sonra Bu eğitim çalışmasını işbirliği içinde yürüten kurumlara teşekkürlerini ifade etti.

BURADA TRAFİK KURALLARIYLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ALDIK

Öğrencilerimiz" Eğitimlere katılan  4. sınıf öğrencilerimiz bu tür eğitimlerin  kendileri açısından önemli olduğunu belirttiler. “Buraya arkadaşlarımızla birlikte trafik eğitimi almaya geldik. Burada polis amcalarımız, zabıta amcalarımız, bizlere trafik kuralları konusunda her türlü bilgiyi verdiler. Daha sonra akülü araçlara binerek, sürüş yaptık. Burada trafik kurallarıyla ilgili her türlü bilgiyi aldık. İnşallah biz de büyüdüğümüzde trafik kurallarına en iyi şekilde uyacağız" şeklinde duygularını ifade ettiler.

Okul Müdürümüz Erhan MENZİLETOĞLU’da “Tarfik Eğitimleri Çalışmasının ” amacına ulaşmasından dolayı, memnuniyeti belirten başta “Tarfik Eğitimleri çalışmasını ” planlayan kurumlar olmak üzere  ve emeği geçen öğretmenlerimiz Özden KARACAN, Yücel YURDAER, Şamil KOÇAK teşekürlerini İLETTİ.

Haber : Metin ÖZEL

30-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-2024

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 15:58 - Görüntülenme: 182